Seppämestari / Master blacksmith

DSC_0728Kiinnostus metallien muokkaamiseen alkoi jo teini-iässä, mutta varsinaisen taonnan aloitin vuonna 1993 metalliartesaaniopiskelijana.
Rakkaus rautaan syttyi välittömästi ensimmäisen pajapäivän aikana ja päivän loputtua oli käteni niin krampissa, etten ollut saada vasaraa irti kädestä.
Ja eihän se siitä ole irronnut vieläkään.

Luonnollisena jatkumona opiskelulleni tuli seppäkisällin ammattitutkinto vuonna 2000 ja piakkoin sen jälkeen seppämestarin erikoisammattitutkinto vuonna 2002, jolloin olin myös suomen nuorin seppämestari.

Alusta asti kiehtoi taonnan monipuolisuus ja taoksien monimuotoisuus, sekä luonnollisesti sepäntyön monituhatvuotinen historia.
Niinpä olenkin saanut tehdä monipuolista työtä mitä mielenkiintoisimpien toiveiden täyttämiseksi.
Mieluisia töitä ovat myös ne, joissa saan taiteellisen vapauden asiakkaan vision toteuttamiseen.

Taoksiini kuuluu sisustukselliset käyttö- ja koriste-esineet, kuten kaiteet, huuvat, tulenhoitovälineet, portit, kyltit, erilaiset kivi- puu- ja metallityökalut, hautaristit ja muistomerkit, veistokset, korut ja arvolahjat, entisöintitöistä puhumattakaan.
Töissäni pyrin myös yhdistelemään eri materiaaleja, esim. nahkaa, kiveä, puuta ja sarvea.
Lista on rajaton, ja toivon näiden sivujen antavan vierailijalle edes pienen vision mahdollisuuksista, joita taonta tarjoaa tähän teolliseen nykyaikaan.
cropped-paraller_desktop_seppa_isompi.jpg

Tärkeänä näen myös sepäntyöstä tiedottamisen yleisölle erilaisten kurssien ja tapahtumien, näyttelyiden kuin taontanäytöksien muodossa.
Tärkeimpänä koen kuitenkin ammattitaitoni kehittämisen edelleen ja tuon tiedon jakamisen tuleville seppäsukupolville, jotta tämä tuhansia vuosia vanha käsityötaito saadaan säilymään jatkossakin ihmisten iloksi ja hyödyksi.

Kunnioittavasti
Seppämestari Flemming
Anno Domini 2015

%d bloggaajaa tykkää tästä: